Update Positie-adviezen BE/NL en USA 25/06/2017


België - Nederland

Vorige week geen update omdat er weinig beweging zat in de markten maar dat was afgelopen week toch wel anders. De BE/NL port ging er mooi op vooruit maar voor de USA lopen de verliezen opnieuw op...

Weinig animo voor Econocom Group SA (# BE/NL 1), deze week ging er -1.2% aan af. Stoploss blijft gelijk.


Koninklijke DSM (#BE/NL 3) verkende intraweek nieuwe highs maar kon die koerswinst niet vasthouden naar het einde van de week toe. Het aandeel sloot de handelsweek uiteindelijk af met een klein verlies van -0.87%.


Koninklijke Philips nv (#BE/NL 11) maakte op 22 juni bekend dat ze Electrical Geodesics, een Amerikaanse ontwikkelaar van medische apparaten, overnemen voor een bedrag van 33 miljoen euro. De koers ging flink hoger maar het aandeel had last van beleggers die hun vlugge winsten maar al te graag wilden omzetten in cash. Op weekbasis toch nog een mooie winst van 3%. Stoploss wordt bijgesteld.


Opvallend veel volume een paar weken geleden voor Groupe Bruxelles Lambert SA (#BE/NL 7) maar dat heeft niet kunnen vermijden dat de koers deze week -1.2% verloor. Stoploss blijft dan ook gelijk.


Bulls Eye voor Arcadis nv (#BE/NL 10)! Het aandeel steeg deze week maar liefst met 14% en we hebben een dubbele portie in port. Die felle stijging hebben we te danken aan een adviesverhoging van ING dat een koersdoel vooropstelt van 20€. Stoploss wordt licht bijgesteld.


Het blijft nog altijd komkommertijd voor ThromboGenics NV (#BE/NL 5). Deze week een stijging van 1.6%. Bestaande stoploss blijft behouden.


Niks nieuws onder de zon voor Solvay (#BE/NL 14), de koers gaat iets meer dan -1% omlaag. Stoploss blijft behouden.


KBC (#BE/NL 13) ging zwaar onderuit en verloor meer dan 7% op weekbasis. Er werd een belangrijke investering van anderhalf miljard euro in de digitale transformatie van de bank aangekondigd. Waar de markt echter veel meer oog voor had was het nieuws dat de bank 1% extra van zijn kapitaal zal aanwenden als buffer en een extra buffer van 2% voor eventuele bijkomende overnames. Het aansterken van de kapitaalbuffer laat echter minder ruimte voor de uitkering van een dividend met een dergelijke koersreactie als gevolg...

Stoploss werd nog niet geraakt en behouden we.


USA Dramatisch is het niet maar de US-port staat spijtig genoeg (opnieuw) meer dan 3% in het rood...


Royal Bank of Scotland Group PLC (#US 2) verliest -2.3%. De koers komt nu aardig in de buurt van het 30-weeks gemiddelde. Mogelijks zien we hier wat kopers opduiken... Stoploss blijft ongewijzigd.


Een lange rode candle voor Western New England Bancorp Inc (#US 5) en een weekverlies van meer dan 6%. Stoploss blijft behouden.

Microsoft Corporation (#US 16/16) kon wat herstellen en wint op weebasis 1.7%. Ook Ulta Beauty Inc (#US 7) diept z'n verlies verder uit met een koers die de afgelopen week opnieuw meer dan -3.5% daalt. De stoploss kwam aardig in de buurt maar werd voorlopig nog net niet geraakt.


De setup voor Colfax (#US 11) blijft nog altijd geldig voor de komende week.


Via deze link hebt u toegang tot de google sheet met een actueel overzicht van beide portefeuilles.


Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team#GroupeBruxellesLambert #thrombogenics #WesternNewEnglandBancorp #DsmKoninklijke #Arcadis #Microsoft

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square