Fundamentele filters in ChartMill - deel VIn deel V geven we wat uitleg over de fundamentele scores die ChartMill berekent en toewijst aan individuele (US) aandelen.


We onderscheiden daarbij 5 scorecriteria : Het dividendbeleid, de intrinsieke waarde, de groei, de winstgevendheid en tot slot de algemene financiële toestand van het bedrijf dat we onder de loep nemen.


Die verschillende criteria maken deel uit van onze ChartMill Analyzer Tool (automatische TA en FA rappporten) maar we hebben ze natuurlijk ook verwerkt in de aandelenscreener!


ChartMill zorgt ervoor dat heel wat van die individuele ratio's zoals 'koers-winst verhouding', 'liquiditeit', 'omloopsnelheid', 'omzetgroei', 'rentabiliteit',...enz. worden gebundeld en toegewezen aan de verschillende criteria. Zo krijgt u als gebruiker een duidelijk overzicht van de sterktes en zwaktes van een bedrijf. Bovendien zorgt deze methode ervoor dat de verschillende fundamentele ratio's en kerncijfers voor u worden vertaald in begrijpelijke mensentaal.Bent u bijvoorbeeld een belegger die op zoek is naar financieel gezonde bedrijven dewelke tegelijkertijd een mooi dividend uitbetalen dan kan u aan de slag met de ratings 'Health' en 'Dividend'.


Of u bent geïnteresseerd in bedrijven die sterk groeien en flink winstgevend zijn? Hiervoor kan u de ratings 'profitability' en 'Growth' combineren om er de beste aandelen uit te halen.


Het gouden koppel ; FA+TA


Wat ChartMill zo uniek maakt is de mogelijkheid om bovenstaande FA-filters te combineren met TA-filters. En ook voor het technisch analytisch gedeelte werden trouwens voorgedefineerde ratings in het leven geroepen. De 'technical rating' zegt iets over de langetermijntrend waarin het aandeel zich bevindt, de 'setup rating' zoekt naar het meest ideale moment om het aandeel aan te kopen (timing).


Een gecombineerde FA+TA ratingscreen levert u in een mum van tijd een aandelenselectie op die volledig voldoet aan uw persoonlijke fundamentele criteria en bovendien afgetoetst wordt aan een aantal technische parameters.


De mogelijkheid bestaat nog altijd dat u naar hartelust experimenteert met de talrijke technische en fundamentele screeningmogelijkheden die ChartMill rijk is. Maar u kan ook opteren om de voorgedefinieerde TA en FA ratings te gebruiken als screentools. En waarom zelfs geen combinatie van de twee?


Een paar voorbeelden van mogelijke 'screens' met de voorgedefinieerde FA- en TA-filters (we herhalen hier nogmaals dat de FA-screeningmogelijkheden momenteel enkel kunnen toegepast worden op US-stocks) :


Opgelet! U dient ingelogd te zijn met uw persoonlijke gratis of betalende ChartMill account om de resultaten via onderstaande links volledig te kunnen zien.


- Aandelen van bedrijven die financieel gezond zijn (ChartMill FA Health Rating '8'), een mooi dividend uitkeren (ChartMill FA Profitability Rating '7'), zich in een langetermijn bullish trend bevinden (ChartMill TA Rating '8') en op het punt staan uit te breken (ChartMill Setup Quality '8') - zie deze link


- Aandelen van rasechte groeibedrijven (ChartMill FA Growth Rating '8') die zeer winstgevend zijn (ChartMill FA Profitability Rating '8') en waarvan de trend bullish is (ChartMill TA Rating '8') - zie deze link


- Technisch koopwaardige (ChartMill Setup Quality '7' en ChartMill TA Rating '8') waarde-aandelen (ChartMill FA Value '7') met een dividendyield hoger dan 3% (Dividend Yield - DY > 3%) - zie deze link


....


Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat mogelijk is. In het laatste voorbeeld hebben we trouwens de voorgedefinieerde FA/TA filters gecombineerd met nog één bijkomend individueel FA-filter (Dividend Yield).

ChartMill gebruiken zonder enige beperking? Met een jaarabonnement betaal je amper 20€ per maand en kan je onze stockscreener volledig ongelimiteerd gebruiken!

Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team
#fundamenteel

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square