Update Positie-adviezen BE/NL en USA 28/05/2017


België - Nederland

Een stijging van 0.78% voor de BE/NL port in vergelijking met vorige week. Het nettorendement sinds 01 januari 2017 komt hiermee uit op 4.53% (inclusief alle kosten zonder ontvangen dividenden)

Op datum van 02 juni werd het aandeel Econocom Group SA (# BE/NL 1) gesplitst. De bedoeling hiervan is om het aandeel een stuk liquider te maken. Het is trouwens niet de eerste maal dat Econcom een dergelijke split doorvoert. De prijs halveert dus maar het aantal aandelen in port verdubbeld. Stop zetten we op 6.45€


1,5% stijging voor Koninklijke DSM (#BE/NL 3). We stellen de stoploss bij tot 62.22€.


Koninklijke Philips nv (#BE/NL 11) kon op weekbasis met meer dan 2% herstellen. Afwachten of we nu opnieuw richting bestaande high kunnen stomen. Het bedrijf maakte op 01 juni bekend dat het gaat samenwerken met andere onderzoekers om bestaande methodes voor diagnose en behandeling van kankerpatienten te verbeteren en ze ook toegankelijker en betaalbaarder te maken. Stoploss blijft ongewijzigd.


Groupe Bruxelles Lambert SA (#BE/NL 7) heeft de afgelopen handelsweek een beetje aan zich laten voorbij gaan. De koers bleef hangen op 0.22% en blijft daarmee keurig in z'n bestaande zijwaartse tradingrange. Stoploss houden we ongewijzigd.


Merkbaar lager volume en een nauwe candlestick voor Arcadis nv (#BE/NL 10). Het lijkt erop dat alle voorbereidingen worden getroffen om een nieuwe aanval richting 16.50€ te wagen. Goed nieuws alvast voor het orderboek, het bedrijf maakte bekend dat het meerdere opdrachten heeft binnengehaald bij waterschappen, goed voor een omzet van ongeveer 1 miljoen euro. Stoploss blijft behouden.


Ook voor ThromboGenics NV (#BE/NL 5) opnieuw zeer lage volumes. Verder niks nieuws onder de zon. Bestaande stoploss blijft behouden.


Solvay (#BE/NL 14) blijft voorlopig de grijze muis. Tweede week op rij dat het bedrijf op weekbasis zeer neutraal blijft. Qua nieuws kunnen we melden dat intussen de verkoop werd afgerond van de bedrijfstak cellulose-acetaatkabels Acetow. Deze werd verkocht aan private equity fondsen in beheer bij Blackstone. Netto financiële schuld vermindert hierdoor met ongeveer 0.7 miljard €. Geen wijzigingen voor de stoploss.


KBC (#BE/NL 13) laat voorlopig weinig spannende dingen zien. Een weekverliesje van -0.47%. Afgaand op de vorm van de laatste candlestick op grafiek (weekly timeframe!) zijn kopers en verkopers het voorlopig niet eens over de juiste richting. Afwachten dus of volgende week meer duidelijkheid kan worden gebracht. Stoploss blijft behouden.

USA 'America first' : Trump trekt zich terug uit het klimaatakkoord maar het zal onze US-port voorlopig worst wezen. De port staat op 1.32% netto (zonder ontvangen dividend), toch wel aanzienlijk in vergelijking met de -0.05% van de week voordien.


Royal Bank of Scotland Group PLC (#US 2) maakt een pas ter plaatse en verliest -0.3% op weekbasis. Stoploss voor de beide posities behouden we op het huidige niveau.


Western New England Bancorp Inc (#US 5) zet zijn herstel verder met een mooie weekwinst van 2%. Geen wijzigingen voor de stoploss.

Microsoft Corporation (#US 16/16) doet er zomaar 2.6% bij. We hadden een nieuwe setup voorzien, speculerend op deze doorbraak en die werd dus ook getriggerd (#US 12/17) waardoor we nu een totale positie MSFT in port hebben van +/- 24.5%¨. Stoploss van de beide posities houden we ongewijzigd. Ulta Beauty Inc (#US 7) spurt verder omhoog en realiseert een weekwinst van 3%. Ook hier profiteren we van het feit dat we de eerste positie, daterend van 13 maart 2017 hebben uitgebreid met een bijkomende positie op 03 mei 2017. Ulta is naast Microsoft daarmee één van de grotere posities in de port (+/- 23%). Stoploss stellen we lichtjes bij.


Het blijft de verkeerde kant op gaan met Pharmaceuticals Inc (#US 4). Opnieuw een koersverlies van -2.3%. De prijs komt daarmee aardig dicht in de buurt van onze stoploss (43.68$) die wel al positief staat.


Onze nog openstaande setup voor Colfax (#US 11) blijft geldig voor de komende week. Het aandeel ging vorige week met 2.4% omhoog maar onze entryprice werd nog niet bereikt.


Via deze link hebt u toegang tot de google sheet met een actueel overzicht van beide portefeuilles.


Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team#GroupeBruxellesLambert #thrombogenics #WesternNewEnglandBancorp #DsmKoninklijke #Arcadis #Microsoft

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square