Update Positie-adviezen BE/NL en USA 28/05/2017


België - Nederland

De twee nieuwe longsetups voor de BE/NL port werden beiden getriggerd waardoor de port terug bestaat uit 9 open posities en een geïnvesteerd beleggingskapitaal van meer dan 98%. Ons netto rendement, inclusief ontvangen dividend, steeg na deze week naar 5.08% sinds januari 2017.

Econocom Group SA (# BE/NL 1) beweegt al meer dan een maand zijdelings in een duidelijk afgebakende range tussen 14.30€ en 15.26€. Het koopvolume is daarbij sterker dan de verkopen. Mogelijks zien we hier in de nabije toekomst een nieuwe uitbraak. Pas als dat effectief het geval is kunnen we onze stoploss een stukje verhogen, tot zolang blijft de huidige stoploss behouden.


Geen opvallende koerswijzigingen voor Koninklijke DSM (#BE/NL 3). Het enige noemenswaardige bericht is misschien dat er een patentzaak werd gewonnen van Sinopharm Weiqida Pharmaceutical voor het Indiase hooggerechtshof. Stoploss blijft gelijk.


Koninklijke Philips nv (#BE/NL 11) daalde op weekbasis ongeveer -0.70%. Er is momenteel nog een openstaande gap op de weekgrafiek tot het prijslevel 30.62€. Onze huidige stoploss behouden we.


Groupe Bruxelles Lambert SA (#BE/NL 7) toont na de voorbije week een inside candle. Positief is in ieder geval dat de daling van vorige week niet onmiddellijk een vervolg kreeg. Het inside candle patroon is wel een voorbode van een hevigere beweging. De stoploss wordt zeer licht bijgesteld. Pas bij een doorbraak van de huidige high kunnen we de stoploss in grotere mate bijstellen.

Arcadis nv (#BE/NL 10) doet er zomaar eventjes 6.2% bij op weekbasis. Altijd leuk als een dubbele positie in de port het zo goed doet natuurlijk. De reden voor die sterke stijging wordt toegeschreven aan een koopadvies door het effectenhuis Kepler Cheuvreux. De koers staat op het punt om opnieuw uit te breken en mochten we nog ruimte hebben in de port hadden we hier zeker een derde aankoopsetup geplaatst. Stoploss voor de beide posities behouden we momenteel. ThromboGenics NV (#BE/NL 5) ging opnieuw -1.6% lager. Geen wijzigingen voor onze bestaande longpositie.


Solvay (#BE/NL 14) is één van onze twee nieuwe longposities. Het aandeel maakt deze week een pas ter plaatse. Aanvankelijke stoploss blijft behouden.


KBC (#BE/NL 13) is de tweede recente longpositie in onze virtuele port. We leken op weg voor een mooie witte weekcandle maar uiteindelijke schoot daar slechts +0.85% over op weekbasis. Er werd een inside candle gevormd en het blijft dus wachten op een meer uitgesproken beweging. Bestaande stoploss houden we aan.

USA Licht herstel ook voor de US-port waar we ei zo na op breakeven belanden (-0.05%). De openstaande setup voor Microsoft, daterend van 23 april, wordt geannuleerd.


-2,6% voor Royal Bank of Scotland Group PLC (#US 2) waarmee de stijging van vorige week volledig teniet wordt gedaan. De koers beweegt nu al een week of drie in een nauwe consollidatiezone. Het is wachten op een uitbraak, liefst naar boven natuurlijk... Stoploss blijft ongewijzigd.


Western New England Bancorp Inc (#US 5) herstelt licht met een weekwinst van 1%. Het volume was wel zeer laag. Geen wijzigingen. Microsoft Corporation (#US 16/16) stijgt verder door en breekt door z'n voornaamste weerstand op 69,71. Intraweek werd de 70$ eveneens doorbroken maar dat niveau kon niet behouden worden tot het slot. De koers sloot de handelsweek af op 69,96$ en lijkt hoger te willen. Onze bestaande setup wordt geannuleerd, mogelijks volgt er een nieuwe setup voor morgen. Stoploss wordt opgetrokken. Ulta Beauty Inc (#US 7) heeft een zeer volatiele handelsweek achter de rug. En in dit geval komt het voordeel van weekgrafieken en relatief verre stops wel volledig tot z'n recht. De koers ging aanvankelijk sterk lager tot in de buurt van de opgaande 30-weeks gemiddeldelijn maar kon naar het einde toe flink herstellen met een uiteindelijke weekwinst van +2,8% en een nieuwe high tot 310$. Stoploss wordt bijgesteld.

En opnieuw een sterk verlies voor Pharmaceuticals Inc (#US 4). Er ging deze week -6,5% aan af. Stoploss staat wel al in het groen en blijft ongewijzigd.


Via deze link hebt u toegang tot de google sheet met een actueel overzicht van beide portefeuilles.


Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team#GroupeBruxellesLambert #thrombogenics #WesternNewEnglandBancorp #DsmKoninklijke #Arcadis #Microsoft

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square