KBC - Solvay - 2 nieuwe longsetup voor onze BE/NL virtuele aandelenport.


Nadat we met onze virtuele BE/NL port afscheid namen van twee longposities (lees hier onze laatste portupdate) is er opnieuw wat ruimte voor verse kandidaten. De algemene markttrend is vanuit technisch perspectief nog altijd bullish en dus zijn we op zoek gegaan naar veelbelovende potentiële koopkandidaten.


De gebruikte filters in chartMill op Euronext Amsterdam en Brussel waren de volgende :

  • - prijs van het aandeel moet hoger dan 20€ noteren,

  • - het gemiddeld handelsvolume over de voorbije 20 handelsdagen moet meer dan 200.000 bedragen,

  • - de langetermijntrend van het aandeel (bepaald aan de hand van de ChartMill Trend Indicator) moet positief zijn.

Voor de Brusselse beurs kwamen we hiermee op 6 aandelen uit (link). Voor Euronext Amsterdam gaf dit nog 22 aandelen (link).


Onderstaande setups zijn uit bovenstaande lijst manueel geselecteerd :

KBC (BE)


KBC is een bankverzekeraar die het licht zag in 1998 en ontstond uit de fusie van enerzijds twee Belgische banken, zijnde de toenmalige Kredietbank en de CERA bank en anderzijds de Belgische verzekeringsmaatschappij ABB Verzekeringen.


Op 11 mei 2017 publiceerde het bedrijf zijn resultaten over het eerste kwartaal van 2017 en die lagen bijna in alle opzichten boven de verwachtingen. Toch moest het aandeel op die dag een verlies slikken van meer dan 3%. KBC was dan ook - in aanloop naar de kwartaalcijfers - om en bij de 11% gestegen op amper één maand tijd. Dat er dan partijen zijn die hun winst van tafel nemen is niet zo verwonderlijk... En dat de daling vorige week nog pootjes kreeg met een bijkomend weekverlies van iets meer dan -2% (zie laatste weekcandle op onderstaande grafiek) mag volledig op het konto worden geschreven van de 'TRUMP-perikelen'.


De omstreden president komt steeds in nauwere schoentjes terecht en die politieke crisis vertaalde zich op de financiële markten waarbij vooral de financiële aandelen de dupe waren. Zij 'surften' de voorbije weken/maanden mee op de investeringsbeloftes die de president maakte en die nu - net als de persoon zelf - ter discussie staan... Rationeel bekeken doet dat echter niets af aan de goeie cijfers waarmee KBC naar buiten kwam en dat is toch waar het om draait. De rest is sentiment. Waarmee we niet willen gezegd hebben dat je geen rekening kan of moet houden met het beurssentiment. Maar het is wel zo dat als een bedrijf fundamenteel goeie cijfers presenteert en de grafiek een technisch mooi plaatje toont je daar niet blind mag voor zijn. Op de langetermijngrafiek zit het technisch in ieder geval nog snor, de trend is stijgend na de bodem die werd gevormd in juli 2016.


Op de daggrafiek hierboven komt echter veel beter tot uiting waarom wij KBC vooral vanuit technisch perspectief een mooie setup vinden. Een prijsterugval tot tegen het eerdere uitbraakniveau met een doji-candle en een stijging afgelopen vrijdag die het omkeerpatroon bevestigt. Dit zijn prachtige lowrisk setups waar we graag gebruik van maken. Wie kortetermijn is georiënteerd zou een stoploss net onder de doji-candle kunnen overwegen (voorlaatste candle in bovenstaande grafiek) maar met onze virtuele portfoliostrategie (focus op langetermijn trendstrategie) houden we een ruimere stoploss aan. Zoals je merkt in onderstaande setup houden we het aanvankelijk risico klein met een risk% van amper 0.85% op de port, dit is immers een eerste (test)positie. Voor het bepalen van de ordergrootte maken we in ChartMill gebruik van onze PST-tool (Position Sizing Tool).


Halfjaarcijfers Q2 op 10 augustus 2017.

Setup

Ticker : KBC.BR

Buystop markt @ 66.22 met Limiet @ 66.90 Stoploss markt @ 60.92 Aantal aandelen : 77

Risk% : 0.85%

Geinvesteerd kapitaal : €5.111(10.22%) Order geldig vanaf maandag 22 mei 2017 tot tegenbericht

SOLVAY (BE)

Onze tweede nieuwe longsetup voor komende week is er ook eentje uit de Belgische stal. Solvay, opgericht in 1863 en internationaal actief in de chemie sector hoeven we u waarschijnlijk niet uitgebreid voor te stellen.


Ook dit bedrijf maakte eerder deze maand - op 03 mei om precies te zijn - de kwartaalresultaten over 2017 bekend. Met een 10% hogere omzetgroei tot 2.97 miljard € - in vergelijking met het eerste kwartaal 2016 dat afklopte op 2.71 miljard - overtrof het bedrijf ruimschoots de analistenverwachtingen. De bedrijfswinst voor afschrijvingen steeg met 12%, voornamelijk te danken aan de Advanced Materials divisie. Het volledige rapport kan u hier raadplegen.De afgebeelde weekgrafiek hierboven met automatische steun- en weerstandsniveau's en de ChartMill Trend Overlay toont een aandeel dat zich in een langetermijn stijgende trend bevindt. Net als bij KBC werd er blijkbaar gespeculeerd op de beter dan verwachtte kwartaalcijfers want het aandeel klom sterk voor de publicatie op 03 mei. De terugval op de grafiek is grotendeels te wijten aan beleggers met hoogtevrees die hun (snelverdiende) winsten incasseren. De huidige prijsterugval biedt echter mooie opportuniteiten voor de iets rustigere belegger.


De daggrafiek komt bijna perfect op met die van KBC. Ook bij Solvay zien we een prijsterugval die momenteel halt houdt ter hoogte van het eerdere uitbraaklevel. Bij een prijsstijging willen we dan ook een eerste positie innemen.


Kwartaalcijfers Q2 op 1 augustus 2017

Setup

Ticker : SOLB.BR

Buystop markt @ 118.72 met Limiet @ 119.5 Stoploss markt @ 109.92 Aantal aandelen : 44

Risk% : 0.80%

Geinvesteerd kapitaal : €5.236 (10.47%) Order geldig vanaf maandag 22 mei 2017 tot tegenbericht

ChartMill gebruiken zonder enige beperking? Met een jaarabonnement betaal je amper 20€ per maand en kan je onze stockscreener volledig ongelimiteerd gebruiken!

Verdere info en opvolging

Van zodra de instapprijs is bereikt worden de geselecteerde aandelen verder opgevolgd via een virtuele online port. Inzage in de port is echter exclusief voorbehouden voor ChartMill abonnees met een jaarabonnement. Zij worden eveneens op de hoogte gehouden van alle eventuele wijzigingen, uiteraard voorbeurs.

Als gratis gebruiker ontvangt u wel de basissetups zonder de verdere updates nopens de geselecteerde aandelen en zonder inzage in de online virtuele port. Uitbreidingen op bestaande posities zijn evenmin zichtbaar. Belangrijk! Hoeveel aandelen u in port neemt is afhankelijk van uw eigen risicoprofiel. We adviseren echter om nooit meer dan 1/4 van uw beschikbare kapitaal te investeren in één positie. Verder verdient het aanbeveling het risicopercentage te beperken tot maximum twee procent per individuele positie (dit is het totale verlies dat u zou oplopen indien het aanvankelijke stoplosslevel wordt geraakt).


De Position Sizing Tool is wat dat betreft een handig instrument om uw risico perfect af te bakenen naar uw eigen behoeften! Op al onze services en diensten is onze Disclaimer van toepassing.


Met vragen of opmerkingen over deze setups kan u terecht op onze contactpagina. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team

#solvay #KBC

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square