Update Positie-adviezen BE/NL en USA 21/05/2017


Het ging hard afgelopen week, vooral voor de financiële waarden. Het was met name de BE/NL port die last van de stijgende volatiliteit, niet verwonderlijk natuurlijk met twee bankaandelen... De strategie is gebaseerd op weekgrafieken, net om de meeste intraweek ruis er uit te kunnen filteren maar dat heeft niet kunnen weerhouden dat we in twee posities werden uitgestopt.


België - Nederland Voor Econocom Group SA (# BE/NL 1) wijzigt er niets, de doji weekcandle geeft wel aan dat er vooral wordt getwijfeld in de huidige marktomstandigheden. Stoloss blijft gelijk.


De koers van Koninklijke DSM (#BE/NL 3) ging aanvankelijk zelfs hoger maar sloot uiteindelijk slechts met 0.38% winst de handelsweek af. Ook hier geen wijzigingen voor de stoploss.


Koninklijke Philips nv (#BE/NL 11) deed er wel meer dan 5% van af. Geheel abnormaal is dat niet als we zien hoe de koers de laatste weken vrij snel was opgelopen. Bovendien ging het aandeel ex-dividend op datum van 15 mei 2017 (bruto dividend van 0.80€). De afstand tot de ChartMill Trend Overlay was behoorlijk groot en dat was sowieso een teken aan de wand dat de prijzen 'extended' waren. Stoploss behouden we, de langetermijntrend is nog steeds stijgend.


Groupe Bruxelles Lambert SA (#BE/NL 7) zet op de weekgrafiek een bearish engulfing patroon neer en dat zien we niet graag. Het is namelijk een bearish signaal dat zich voordoet na een koersstijging. De candle op zich vereist wel bevestiging in de vorm van een verdere daling maar mogelijks corrigeren we hier tot in de buurt van de 30-weeks gemiddelde lijn. Stoploss blijft gelijk.

ABN AMRO Group NV (# BE/NL 2) daalde op weekbasis -3.9% maar ging intraweek nog een flink stuk lager waardoor onze stoploss op 22.82€ werd geraakt en de stukkken onherroepelijk de deur uit gingen. Op de aankoopwaarde levert ons dat een bruto-rendement op van 2.6% maar op de totale port is dat slechts 0.24%.


Arcadis nv (#BE/NL 10) ging -2.7% lager. Stoploss ligt net onder het 14€ niveau en behouden we. ThromboGenics NV (#BE/NL 5) verloor ook 4% maar het verkopersvolume was wel zeer laag in vergelijking met het koopvolume van de weken ervoor. De doorbraak van de 4€ op slotbasis blijft het eerste doel. Stoploss behouden we. Ageas SA (#BE/NL 9) is de tweede positie die uit de portefeuille wordt gehaald. De stoploss werd geraakt waardoor we een klein verlies optekenen van -0.34% op de totale port.


Met het verdwijnen van twee posities komt er opnieuw wat cash vrij, de BE/NL port is momenteel voor 78% belegd. Doordat twee posities werden uitgestopt is het nettorendement (inclusief alle kosten en ontvangen dividenden) gedaald tot 3.65% sinds begin 2017. De nieuwe max drawdown bedraagt -3.94%. Desondanks is het huidige rendement nog altijd een pak groter dan wat u vandaag op een klassiek spaarboekje wordt aangeboden.


USA De Amerikaanse port gaat opnieuw licht in de min. We sluiten na deze week af op -0.30%.


+ 2.7% voor Royal Bank of Scotland Group PLC (#US 2) afgelopen week. Eerste belangrijke weerstand ligt op 7.5$.


Western New England Bancorp Inc (#US 5) verliest -2.4% op weekbasis. De prijs kwam hiermee aardig in de buurt van onze stoploss dewelke we behouden. Microsoft Corporation (#US 16/16) daalde iets meer dan -1% maar dat is niet genoeg om onze nog openstaande bijkomende longsetup te triggeren. Voorlopig wijzigen we niets. Ulta Beauty Inc (#US 7) toont een kleine rode weekcandle en verliest -1.2%. Stoploss voor de beide posities blijft gelijk.

Het wil maar niet lukken voor Pharmaceuticals Inc (#US 4). Vorige week een mooie stijging maar deze week opnieuw een daling van -6.6%. Afwachten is de boodschap, stoploss blijft ongewijzigd.


Via deze link hebt u toegang tot de google sheet met een actueel overzicht van beide portefeuilles.


Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team#GroupeBruxellesLambert #thrombogenics #WesternNewEnglandBancorp #DsmKoninklijke #Arcadis #Microsoft

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square