Update Positie-adviezen BE/NL en USA 14/05/2017

De BE/NL port neemt duidelijk wat gas terug. Tegenover de portefeuillestand van vorige week staan we na vandaag 1.51% lager (wat tevens onze nieuwe max drawdown is op de port). Onze dubbele positie in Arcadis, dewelke deze week met 3.7% daalde, zal daar uiteraard niet vreemd aan zijn. Netto (incl. alle kosten + ontvangen netto dividenden) staan we sinds begin 2017 op +6.24%.


België - Nederland Econocom Group SA (# BE/NL 1) deed een nieuwe poging om de huidige high van zijn troon te stoten maar kon de koerswinst op weekbasis niet vasthouden. Daarmee wordt er opnieuw een doji-candle gevormd. Het koopvolume blijft echter hoog. Stoploss blijft ongewijzigd.


Komkommertijd bij Koninklijke DSM (#BE/NL 3) dat met een verliesje van -0.45% een pas ter plaatse maakt. Het bedrijf kondigde maandag 08 mei aan dat het 25 miljoen $ investeert in het Amerikaanse Amyris. Deze kapitaalsinjectie moet ervoor zorgen dat het aanbod aan gezondsheids- en voedingsproducten wordt versterkt. Er werd tevens voorzien dat dit bedrag nog eens met dezelfde som kan uitgebreid worden. Stoploss blijft gelijk.


Koninklijke Philips nv (#BE/NL 11) ging nog iets hoger (+0.53%) maar volgende week gaat het aandeel ex-dividend (15/05). We mogen dus verwachten dat de koers minstens tijdelijk wat gas terugneemt. Stoploss houden we ongewijzigd.


Topvorming bij Groupe Bruxelles Lambert SA (#BE/NL 7) rond het niveau 15€. Dit prijslevel vormt blijkbaar een technische barriére. Algemene aandeelhoudersvergadering is voorzien op 16 mei. Geen wijzigingen qua stoploss.

Het kon niet blijven duren voor ABN AMRO Group NV (# BE/NL 2) na een koerswinst van meer dan 13% op amper twee handelsweken. Deze week daalt het aandeel meer dan 4%. Op 9 mei kondigde het bedrijf aan dat ongeveer 25% (+/- 60 jobs) van de Belgische banen zouden verdwijnen waarmee ongeveer 6 miljoen euro zou worden bespaard. Directie en vakbonden zijn daarover in overleg. Geen wijzigingen op stoplossniveau.


Arcadis nv (#BE/NL 10) verloor 3.7% op weekbasis maar echt abnormaal is zoiets niet na de toch wel indrukwekkende runup van de laatste maanden. De stoploss houden we ongewijzigd. ThromboGenics NV (#BE/NL 5) klom intraweek sterk hoger maar kon die winst niet vasthouden tot vandaag. Op weekbasis is de uitkomst nog groen (+1.1%) maar de koers heeft afgelopen week héél wat hoger gestaan. Positief is wel dat het kopersvolume significant gestegen is. We houden de stukken goed vast en behouden de stoploss. Ageas SA (#BE/NL 9) maakte zijn kwartaalcijfers bekend en die werden maar lauw onthaald. De verzekeraar verloor op weekbasis -5.2% waarmee de koersuitbraak van twee weken geleden volledig teniet werd gedaan. De bearish engulfing weekcandle doet technisch alvast weinig goeds vermoeden. Uit het kwartaalrapport blijkt dat het zwarte schaap vooral de Britse poot betreft die amper break-even draaide... Stoploss behouden we op het bestaande niveau.

USA De Amerikaanse port ging zeer lichtjes achteruit in vergelijking met BE/NL. We dalen naar 0.41% (netto, inclusief alle kosten).


Royal Bank of Scotland Group PLC (#US 2) gaat deze week onderuit en verliest -4.7%. Het nieuwsbericht van de CEO Ross McEwan dat hij potentieel ziet om eindelijk een schikking te treffen inzake de door de Amerikaanse ingestelde en nog lopende tenlasteleggingen met betrekking tot de verkoop van nogal illustere "mortgage-backed securities". Even ter herinnering, dit zijn zogeheten 'MBS' - effecten die worden gedekt door een verzameling hypotheken die op hun beurt weer gedekt zijn door commercieel of residentieel vastgoed. Als u er graag meer over wil weten en u pikt tegelijkertijd graag een filmpje mee raden we graag 'The Big Short' aan. Stoploss voor de totale positie blijft gelijk.


Komkommertijd bij Western New England Bancorp Inc (#US 5) dat net geen -0.5% lager gaat onder zeer laag volume. Stoploss blijft ongewijzigd. Ook bij Microsoft Corporation (#US 16/16) viel er weinig nieuws te rapen. Het aandeel daalt lichtjes op weekbasis (-0.9%). Geen wijzigingen voor de stoploss. Ulta Beauty Inc (#US 7) heeft intraweek even de magische 300$ grens weten te overtreffen maar kon dit prijsniveau niet vasthouden tegen het einde van de handelsweek. Mogelijks krijgen we hier te maken met enige consollidatie of zelfs een prijsretracement in de bullish trend. Onze stoploss voor de beide posities houden we zo.

+8% winst voor Pharmaceuticals Inc (#US 4) en dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht na de weekcandle van vorige week en de toen gepubliceerde kwartaalcijfers. Maar zoveel te beter uiteraard. Stoploss behouden we op het huidige niveau.


Via deze link hebt u toegang tot de google sheet met een actueel overzicht van beide portefeuilles.


Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team#GroupeBruxellesLambert #thrombogenics #WesternNewEnglandBancorp #DsmKoninklijke #Arcadis #Microsoft

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square