Orange Belgium, eentje om zeker in het beleggersoog te houden!


Orange Belgium (ex-Mobistar) - u hebt er ongetwijfeld al over gehoord, gelezen of op z'n minst een reclamefilmpje van gezien - wordt meer en meer een geduchte tegenstander voor rechtstreekse concurrenten Telenet en Proximus. Vooral sinds medio februari 2017 heeft Orange zich nogal in de kijker gewerkt met z'n nieuwe 'Love' aanbod. Een combinatie van internet, digitale televisie en (minstens 1) mobiel abonnement voor een - in vergelijking met de concurrentie - toch wel zeer scherpe prijs. Voor de toekomst mag trouwens niet vergeten worden dat vanaf 01 juli 2017 het nog een stuk makkelijker zal zijn om te veranderen van telecomoperator. Vanaf dan treedt namelijk het 'Easy Swich'-project in werking (door minister van Telecom, Alexander De Croo).


Het bedrijf presenteerde op 21 april zijn eerste kwartaalresultaten 2017 en die gaven aan dat het bedrijf mooie resultaten boekt. Een paar highlights :

  • voor wat betreft het nieuwe LOVE-aanbod werd er een stijging van 16.000 klanten gerealiseerd (kwartaal op kwartaal). Bekijken we enkel de mobiele contracten (dus zonder vast internet en digitale tv) dan bedraagt de stijging zelfs 21.000.

  • In het eerste kwartaal van 2017 werd er een totale omzet van 307,2 miljoen euro gerealiseerd. De totale omzet uit diensten bedroeg 274,0 miljoen euro, een stijging van +0,6 % jaar-op-jaar.

  • ...

Link naar het volledige kwartaalrapport


De grafiek

Eigenlijk is Orange toevallig op onze technische radar beland toen we vanuit de persoonlijke ChartMill-account een screenfilter toepasten op de Belgische markt waarbij we op zoek waren naar aandelen, noterend op Euronext Brussel, met een prijs hoger dan 5€ en een gemiddeld handelsvolume > 50.000 aandelen (gemeten over de laatste 50 handelsdagen). Bijkomend stelden we een filter in dat enkel de aandelen weerhield die op weekbasis meer dan 2% gestegen waren en waarbij het handelsvolume in de huidige week groter was dan de week voordien. Deze vrij strenge criteria gaf amper 7 Belgische aandelen. De exacte filterinstellingen en de resultaten kan u hier bekijken (zorg wel dat je ingelogd bent met je persoonlijke account, indien je nog geen account hebt kan je er hier ééntje gratis en zonder enige verplichting aanmaken).


Sinds de bekendmaking van de financiële resultaten is er toch wel één en ander te zeggen over de grafiek van Orange. We bekijken hieronder de daggrafiek.

Merk hoe het koopvolume sterk is gestegen sinds de laatste kwartaalupdate. De prijs noteert momenteel boven de ChartMill Trend Overlay(rood/groene gemiddeldelijn op de prijsgrafiek). Ook de RSI noteert weer hoger dan 50.


Voor de langetermijn bekijken we ook de weekgrafiek :

Ook hier merken we duidelijk de toename in het kopersvolume. De langetermijntrend, zoals aangegeven door de ChartMill Trend Indicator, is momenteel neutraal voor de langetermijn. De prijs noteert momenteel ongeveer in het midden van de langetermijn tradingrange. Zoals u merkt noteert de koers al bijna meer dan anderhalf jaar in een consollidatiezone tussen +/- 17.5 en 22.7. Met de huidige vooruitzichten zou daar wel eens verandering in kunnen komen.


Meerdere strategieën zijn mogelijk. Of u stapt in op basis van de daggrafiek waarbij u de stoploss eventueel onder de laatste swinglow kunt plaatsen (of korter, afhankelijk van de door u gevolgde strategie). Of u wacht en plaats Orange in uw watchlist en houdt deze in de gaten tot de prijs de rode weerstandslijn op de weekgrafiek kan overwinnen.

Tip! Gebruik onze Position Sizing Tool om exact te bepalen hoeveel aandelen u

kan/mag kopen op basis van uw risicoparameters en beschikbaar beleggings-kapitaal. U roept deze tool rechtstreeks op in de chart die u bekijkt (klikken op het oogje rechts, zie afbeelding). Eenmaal de PST-tool zichtbaar is, klikt u éénmaal in de grafiek waardoor onmiddellijk de high van de laatste candle ingesteld wordt als koopprijs. Ook een stoploss wordt automatisch bijgevoegd. U kan deze nadien zelf nog manueel aanpassen indien gewenst.

ChartMill gebruiken zonder enige beperking? Met een jaarabonnement betaal je amper 20€ per maand en kan je onze stockscreener volledig ongelimiteerd gebruiken!

Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team

#Orange

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square