Update Positie-adviezen BE/NL en USA 07/05/2017


En de trein davert verder... We halen er nog even ons rendementsoverzicht bij voor zowel de Belgisch/Nederlandse als Amerikaanse portfolio waarbij het onmiddellijk opvalt dat we voor de Amerikaanse port opnieuw een groen cijfer zien.


En dat was best een poosje geleden! Belangrijk aan de tabel is niet zozeer het netto-rendement sinds 2017 maar wel de cijfers die er boven staan, zijnde de maximale 'drawdown' en 'runup' scores.


Vooral aan de BE/NL port kan je nu al goed zien dat het gaat om een strategie die vooral focust op het zo lang als mogelijk mee surfen op een trend. De max runup voor deze port bedraagt nu reeds 7.82% (d.i. de maximale stijging na de tot dan gekende absolute low). De max drawdown (zijnde de maximale daling na de tot dan gekende absolute high) bedraagt slechts 1.23%. Reden voor dit verschil? Verliezers worden zonder pardon van de hand gedaan als het ingesteld stoplosslevel wordt bereikt. De winnaars worden echter zo langs als mogelijk in port gehouden.


We gaan het overzicht voorlopig openbaar houden omdat we daarop toch wel wat positieve feedback hebben gekregen. Onderstaande link biedt u toegang tot het overzicht van beide portefeuilles.


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EdveuFE5YfssQQOQgtg-qRj2Cy86ZiNA8hZdptXlUcg/edit?usp=sharing


België - Nederland Econocom Group SA (# BE/NL 1) daalt 1.1% waarmee het topvormingspatroon na de doji-candle van vorige week compleet is. Stoploss houden we ongewijzigd.

Weinig animo bij Koninklijke DSM (#BE/NL 3) dat er de voorbije week amper 0.81% op vooruit ging. Vrijdag verloor het aandeel 1.9% maar dat was omdat het aandeel op die dag ex-dividend noteert. Geen wijzigingen voor onze stoploss. Bij Koninklijke Philips nv (#BE/NL 11)zinderen de goeie kwartaalcijfers nog na. Het aandeel steeg mooi door met 4.2% op weekbasis. Stoploss ongewijzigd.


Groupe Bruxelles Lambert SA (#BE/NL 7)noteerde ex-dividend op 02 mei en op 04 mei mochten we 2.93 euro dividend bijschrijven per aandeel. Het aandeel noteert op weekbasis 1.5% lager. Stoploss stellen we lichtjes bij.

ABN AMRO Group NV (# BE/NL 2) gaat als een trein en doet er - net als vorige week - 6.6% bij. Dat maakt een koerswinst op twee weken van maar liefst 13.3%! Publicatie kwartaalresultaten is voorzien op 17/05 en er wordt blijkbaar op zeer goede resutaten gespeculeerd. Ex-dividend op 01 juni trouwens...


Arcadis nv (#BE/NL 10) steeg verder door met 1.2% maar kon niet boven de high van vorige week uitkomen. Huidige stoploss blijft behouden. Opnieuw 6% winst voor ThromboGenics NV (#BE/NL 5) waarmee het aandeel opnieuw iets meer in de buurt komt van de te slopen 3.88 grens. Als het aandeel daar boven kan uitbreken zou het wel eens hard en vlug kunnen gaan. Voorlopig wachten we rustig af. Stoploss blijft behouden. Sterke week voor Ageas SA (#BE/NL 9)dat er op weekbasis 3.8% op vooruit gaat. Ook hier wordt er blijkbaar vooruitgelopen op meevallende kwartaalcijfers (10/05).

USA Ook de US-banken doen het uitstekend. Royal Bank of Scotland Group PLC (#US 2)stijgt met 3.1%. Stoploss wordt bijgesteld.


Western New England Bancorp Inc (#US 5) diende wat gas terug te nemen. Het aandeel noteert tegen een belangrijk weerstandsniveau. Stoploss blijft gelijk.


deed het opnieuw goed (+1,9%). Intraweek kon het aandeel zelfs de top van 20 maart evenaren. Stoploss blijft ongewijzigd. Microsoft Corporation (#US 16/16) gaat voor de derde week op rij licht hoger (0.79%). Stoploss wordt een beetje bijgesteld. Ulta Beauty Inc (#US 7) brak uit en daarmee werd ook onze bijkomende setup getriggerd. Met een weekwinst van 5% en een slot op de high of week zijn we in ieder geval goed gepositioneerd. Stoploss wordt ook aangepast. Pacira Pharmaceuticals Inc (#US 4) verliest 1.4% na de sterke vorige week. In het begin van de week ging het aanvankelijk een stuk lager maar op donderdag en vrijdag kwamen de kopers op de proppen waardoor het verlies op weekbasis beperkt bleef. Stoploss stellen we vrij agressie bij, de kwartaalresultaten lager immers duidelijk onder de verwachtingen. De laatste weekcandle is een hanging man patroon en het aandeel flirt nog steeds met z'n 30-weeks gemiddelde. De minste vorm van zwakte in de algemene markt kan hier een trigger zijn voor serieus neerwaarts potentieel. De stoploss noteert reeds in groen territorium, dus veel zorgen hoeven we ons niet te maken.

Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team#GroupeBruxellesLambert #thrombogenics #WesternNewEnglandBancorp #DsmKoninklijke #Arcadis #Microsoft

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square