Update Positie-adviezen BE/NL en USA 30/04/2017


We schreven het reeds in de vorige blogpost dat de Franse voorverkiezingen voor heel wat positief animo zorgden op de beurzen. Ook onze beide virtuele portefeuilles varen daar wel bij, met als gevolg dat een aantal stoplosses opnieuw worden verhoogd (en het openstaande risico dus verkleind).

Bij wijze van uitzondering gaan we de wekelijkse update en beide portefeuilles tijdelijk openbaar maken voor alle lezers van dit artikel (daarom ook de update via de blog deze keer). Zo kan iedereen meevolgen met de update van de posities hieronder.

U hebt volledige inzage in de beide virtuele ports via onderstaande link : https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FWaOy8ZvYxZIZNfAvXTUEDz_bQ6lZ288-bCF28D9tcE/edit?usp=sharing Onderaan ziet u drie tabs, eentje voor de BE/NL port, een tab voor de US-port en een derde tab waarop u de evolutie van onder andere de 'maximum drawdown' en 'maximum run up' kan volgen voor beide portefeuilles. Meer algemene info over deze beide educatieve virtuele voorbeeldportefeuilles kan u in deze bijdrage lezen. België - Nederland Econocom Group SA (# BE/NL 1) brak vorige week door het 80 euro level maar de weekcandle die werd gevormd is wel een bearish doji-candle, er is dus wel naar het einde van de week toe sprake geweest van winstnemingen. Stoploss wordt bijgesteld. Koninklijke DSM (#BE/NL 3) was al eerder uitgebroken en na de hertest vorige week kon het aandeel deze week opnieuw 1,8% hoger sluiten. Net als bij Econocom zien we hier echter ook de vorming van een bearish doj-candle. Stoploss blijft ongewijzigd. Koninklijke Philips nv (#BE/NL 11) publiceerde maandag 24 april voorbeurs zijn eerste kwartaal en sprak van solide resultaten. Doorn in het oog blijven de ontwikkelingen inzake de Amerikaanse zorgwet waardoor ziekenhuizen momenteel nogal terughoudend staan tegenover investeringen. Voor wat betreft India, China en Europa is er echter wel sprake van sterke groei, mede ook door de goeie ontvangst van de nieuwe technologieën die Philips recent op de markt heeft gebracht. Totale omzet groeide met 2% en de nettowinst van 259 miljoen euro lag 7 keer zo hoog dan een jaar geleden. Ook analisten zijn zeer positief over dit aandeel met koersdoelen die gaan van 34 tot 38 euro. Wat enigszins nog roet in het eten zou kunnen gooien is het lopende gerechtelijk onderzoek in de USA naar vermeende fouten die Philips zou hebben gemaakt bij de productie van defribillatoren. Meer informatie was er tot op heden echter niet beschikbaar. Beleggers reageerden alvast zeer positief, de koers opende maandag met een 'gap up' en klokte de week af met 4,3% winst. De stoploss wordt verhoogd. Voor Groupe Bruxelles Lambert SA (#BE/NL 7) stond afgelopen dinsdag de algemene vergadering op het programma. Sinds 2012 is GBL een nieuwe richting ingeslagen met de bedoeling een betere geografische en sectorale spreiding te krijgen en om het aandeel 'groeibedrijven' in de holding gevoelig op te drijven. En dat is ook gelukt mogen we wel stellen, het aantal groeibedrijven steeg van 12 naar 48%, ten koste van de energiesector die slechts nog 5% uitmaakt (tegenover 54% in 2012). Weinig veranderingen ook in de dividendpolitiek, zoals wel meer het geval is met 'grote gevestigde waarden' wordt er vooral gefocust op het zo stabiel mogelijk houden van het dividend dat 2,93,- euro bedraagt en werd goedgekeurd door de aandeelhouders. Ondanks de dividendstijging van 2,4% houdt u daar met de stijgende roerende voorheffing van 27 naar 30% netto wel minder aan over! 'Er moet absoluut meer spaargeld naar de economie' wordt er gezegd, wel.... ik durf te betwijfelen of dit dan de juiste maatregelen zijn. Sterke week ook voor ABN AMRO Group NV (# BE/NL 2) dat de week afsloot met een koerswinst van maar liefst 6,7%. De prijs kwam daarmee uit boven de high van begin maart op 24,1. Voor Arcadis nv (#BE/NL 10) schreven we vorige week reeds dat een uitbraak boven de toen geldende high een mooie bijkomend instapmoment zou zijn. We plaatsten dan ook een bijkomend order in de markt dat op maandag 24 april werd getriggerd. De totale positie bedraagt nu 17,25% van de totale port. Arcadis realiseerde een sterke weekwinst van 6,5%. ThromboGenics NV (#BE/NL 5) kon zich herpakken van het koersverlies waarvan sprake in de vorige update. Meer zelfs, tegenover de vorige weekdaling van 4,3% kon er deze week een winst worden opgetekend van 6,1%. Toch blijft dit met verve ons meest speculatieve aandeel. De stoploss houden we ongewijzigd. Ageas SA (#BE/NL 9)is er sinds afgelopen week ook bijgekomen. Dit was een openstaande setup sinds 18 maart 2017. Het aandeel kon deze week uitpakken met een winst van 2,9%. Wel wat verkoopdruk op het einde van de week, we zijn dus benieuwd naar het vervolg volgende week. Stop blijft behouden. USA Royal Bank of Scotland Group PLC (#US 2) deed het twee weken geleden reeds uitstekend en deed daar afgelopen week nog eens 11% bovenop. Aanleiding voor deze toch wel meer dan forse koersopstoot zijn de resultaten van het eerste kwartaal. Terwijl analisten hadden gerekend op een nettowinst van 50 miljoen pond rapporteerde de bank een winst die maar liefst meer dan 5 keer zo hoog uit kwam (259 miljoen). In vergelijking met vorig jaar, toen er nog een verlies van 4,441 miljoen in de boeken stond, is het contrast groot natuurlijk... En dat voor een bank die tijdens de bankencrisis kampte met de ondergang en gered moest worden door de overheid.

Voor onze US-port hadden we op zondag 23 april 2017 reeds een bijkomende setup ingesteld, geldig vanaf 24 april 2017 (dewelke u via aparte mail ontving). Ons aankooplevel werd maandag ook bereikt waardoor RBS nu voor 18,98% is vertegenwoordigd in onze port. Ook die andere bank in port, Western New England Bancorp Inc (#US 5) deed het opnieuw goed (+1,9%). Intraweek kon het aandeel zelfs de top van 20 maart evenaren. Stoploss blijft ongewijzigd. Microsoft Corporation (#US 16/16) deed er nog eens een schepje bovenop en klokt af op +3,1%. Ook voor Microsoft hadden we een bijkomende longsetup klaar staan. De koers opende afgelopen maandag echter hoger dan onze limiet op 66,85$ en intraweek daalde de koers van MSFT nooit lager dan 67,01$. We houden de setup wel nog verder open. Wie weet krijgen we nog een kleine hertest... Stop van de bestaande posities wordt wel aangepast. Ulta Beauty Inc (#US 7) ligt voorlopig in stil vaarwater en zet een intraday weekcandle neer. Bijkomende setup staat er reeds sinds vorige week en blijft ook geldig voor de komende week. Stoploss blijft ongewijzigd. Onze smeekbede voor Pacira Pharmaceuticals Inc (#US 4) van vorige week werd blijkbaar toch opgepikt ;-) De koers steeg mooi door met een weekwinst van 7,4%. Stoploss wordt lichtjes bijgesteld. Met vragen of opmerkingen kan u terecht op onze contactpagina. Op al onze produkten en services is onze disclaimer van toepassing. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team#GroupeBruxellesLambert #thrombogenics #WesternNewEnglandBancorp #DsmKoninklijke #Arcadis #Microsoft

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square