Ageas SA, ARCADIS NV en Koninklijke Philips NV - 3 nieuwe longsetups voor onze BE/NL virtuele aandel

Zoals u reeds kon lezen in onze wekelijkse update hebben we het positie-advies 8 voor de BEE/NL port geannuleerd. Dat maakt dat we opnieuw meer dan 35% cash hebben. Hoog tijd dus voor wat nieuwe setups. De gehanteerde trendstrategie is er dan wel eentje waarbij posities zo lang als mogelijk worden aangehouden en die zeker geen dagelijkse actieve opvolging vraagt, toch is het niet de bedoeling dat we veel cash aanhouden. Iets wat bijvoorbeeld wel voorkomt bij een typische buy-and-hold aanpak.


De gebruikte filters op Euronext Amsterdam en Brussel waren de volgende :

  • - prijs van het aandeel moet hoger dan 10,- euro noteren,

  • - het gemiddeld handelsvolume over de voorbije 20 handelsdagen moet meer dan 200.000 bedragen,

  • - de langetermijntrend van het aandeel (bepaald aan de hand van de ChartMill Trend Indicator) moet positief zijn.

Voor de Brusselse beurs kwamen we hiermee op 7 aandelen uit (link). Voor Euronext Amsterdam gaf dit nog 27 aandelen (link).


Onderstaande setups zijn uit bovenstaande lijst manueel geselecteerd :

AGEAS (BE) weekgrafiek

Ageas is een internationale verzekeringsgroep met vestigingen in 16 landen in Europa en Azië en biedt - zowel particulieren als bedrijven - levens- en niet-levensverzekeringen aan.


Sinds november 2016 heeft het bedrijf aangeknoopt met een nieuwe technische uptrend en een vrij krachtige prijsstijging tot begin februari 2017. Het bedrijf kwam toen met een winstwaarschuwing en dat gaf aanleiding tot flink wat verkoopdruk. De laatste drie weken kon die daling echter een halt worden toegeroepen, de prijs vond steun op z'n stijgend 30SMA. Het huidige niveau kan mogelijks dienen als support en indien de high van vorige week kan worden uitgenomen ligt het 41-niveau en daarboven de high van eind 2015 (43 euro) in het verschiet. Wat ons betreft zeker de moeite om in dat geval een eerste kleine testpositie te overwegen.

kwartaalcijfers Q1 op 10 mei 2017.

Setup

Ticker : AGS.BR

Buystop markt @ 38.04 met Limiet @ 38.15 Stoploss markt @ 35.33 Aantal aandelen : 180

Risk% : 0.63%

Geinvesteerd kapitaal : €4,979 (9.96%) Order geldig vanaf maandag 20 maart 2017 tot tegenbericht

ARCADIS (NL) weekgrafiek

Arcadis levert bedrijfsondersteunde diensten op het vlak van ontwerp, advies, technieken, project- en programmamanagement doorheen de volledige levenscyclus van gebouwde en natuurlijke assets.


Het aandeel valt vooral op omdat het momenteel een overgang lijkt te maken van een fase 1 (accumulatie) naar een fase 2 cyclus (uptrend). Meer over deze fases kan u lezen in onze meerdelige marktfase artikelenreeks.


Begin 2016 kwam er nog een laatste prijsduik en vanaf dan zien we eerder een koers die vooral binnen een eerder horizontale range fluctueert. Het duurde echter tot december 2016 vooraleer de koers opnieuw een eerste maal boven z'n 30-weeks gemiddelde kon noteren met nadien zeer nauwe prijsranges. Afgelopen week zijn we getuige geweest van een uitbraak boven de huidige eerder neutrale tradingrange. Wat ons betreft een sterk signaal om deze in port te nemen. De stop houden we op ruime afstand (> 9ATR) waardoor het initiële risico ook een stukje hoger uitkomt maar nog steeds binnen de in deze strategie gehandhaafde range van 2% blijft.

Kwartaalcijfers Q1 op 20 april 2017

Setup

Ticker : ARCAD.AS

Buystop markt @ 14.24 met Limiet @ 14.35 Stoploss markt @ 11.54 Aantal aandelen : 348

Risk% : 1.9%

Geinvesteerd kapitaal : €4.966 (9.93%) Order geldig vanaf maandag 20 maart 2017 tot tegenbericht

PHILIPS KON (NL) weekgrafiek

Koninklijke Philips Nederland is een gediversifieerd technologiebedrijf op het gebied van gezondheidszorg, consumentenlevensstijl en verlichting. Het bedrijf is marktleider op het gebied van cardiologische zorg, acute zorg en zorg voor thuis, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten, haartrimmers en mondverzorgingsproducten.


Het aandeel heeft sinds juni 2016 een mooie stijging achter de rug tot begin 2017. Toen zette zich een een retracement in die de koers netjes tot tegen het 30-weeks gemiddelde bracht. Dat was tegelijkertijd ook het sein voor een nieuwe stijging die de koers terug tot de top van begin 2017 brengt. Bij een eventuele uitbraak willen we een eerste longpositie innemen.

Kwartaalcijfers Q1 op 27 april 2017.

Setup

Ticker : PHIA.AS

Buystop markt @ 29.53 met Limiet @ 29.65 Stoploss markt @ 26.44 Aantal aandelen : 169

Risk% : 1.07%

Geinvesteerd kapitaal : €5.057 (10%) Order geldig vanaf maandag 20 maart 2017 tot tegenbericht

____________________________________________________________________________________________________________________

Wie nog niet vertrouwd is met onze manier van selectie en opvolging raden we ten stelligste aan dit artikel met de basisuitleg te lezen over onze positie-adviezen.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Verdere info en opvolging

Van zodra de instapprijs is bereikt worden de geselecteerde aandelen verder opgevolgd via een virtuele online port. Inzage in de port is echter exclusief voorbehouden voor ChartMill abonnees met een jaarabonnement. Zij worden eveneens op de hoogte gehouden van alle eventuele wijzigingen, uiteraard voorbeurs.

Als gratis gebruiker ontvangt u wel de basissetups zonder de verdere updates nopens de geselecteerde aandelen en zonder inzage in de online virtuele port. Uitbreidingen op bestaande posities zijn evenmin zichtbaar. Belangrijk! Hoeveel aandelen u in port neemt is afhankelijk van uw eigen risicoprofiel. We adviseren echter om nooit meer dan 1/4 van uw beschikbare kapitaal te investeren in één positie. Verder verdient het aanbeveling het risicopercentage te beperken tot maximum twee procent per individuele positie (dit is het totale verlies dat u zou oplopen indien het aanvankelijke stoplosslevel wordt geraakt).


De Position Sizing Tool is wat dat betreft een handig instrument om uw risico perfect af te bakenen naar uw eigen behoeften! Op al onze services en diensten is onze Disclaimer van toepassing.


Met vragen of opmerkingen over deze setups kan u terecht op onze contactpagina. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team


Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square