GBL (Groupe Bruxelles Lambert) - nieuwe setup voor onze BE/NL virtuele aandelenport.


De nieuwste longsetup voor onze Belgisch/Nederlandse virtuele port is er eentje uit de Belgische stal. Ons technische oog viel op 'Groupe Bruxelles Lambert', een Europees genoteerde participatieholding met een beurskapitalisatie van 12,7 miljard euro.


Om uiteindelijk bij dit aandeel terecht te komen gingen we - hoe kan het ook anders - aan de slag met onze ChartMill Stockscreener. We lieten de software zoeken naar aandelen, noterend op de Brusselse beurs, met een minimum dagvolume van 100.000 stuks (gemiddeld, gemeten over 50 dagen). Aanvankelijk stellen we dit voor de BE/NL beurs altijd standaard in op het minimum van 20.000 stuks maar als we merken dat er meer dan voldoende kandidaten zijn is dit de eerste filter die we hoger zetten want meer volume zorgt voor meer liquiditeit en dat is altijd positief voor wie actief handelt (zie ook dit artikel daaromtrent). Deze instellingen werden ingesteld onder de tab 'General', via de keuzeboxen 'Average Volume' en 'Exchange/Fund' op de stockscreenerpagina.


Vervolgens werd voor deze eerste selectie een bijkomend filter ingesteld waardoor enkel die aandelen werden behouden die zich in een positieve langetermijntrend bevinden. Dit gebeurde via de tab 'More Technical' en de keuzebox 'LT Trend'.


Met bovenstaande filters kwamen we nog tot 12 kandidaten. Via de tab 'Technical' gingen we met deze overgebleven kandidaten op zoek naar de aandelen waarvan de prijs zeer dicht tegen de eerstvolgende significante weerstand ligt (<1%). Dit gebeurde via de keuzebox 'consolidated resistance' waar we de optie 'close 1% from CR1' selecteerden. Dit herleidde de aandelenselectie tot slechts 8 kandidaten.


Tot slot voegden we nog één filter toe, we hadden namelijk graag enkel die aandelen overgehouden die de afgelopen week een hoger handelsvolume hadden dan de voorgaande week. Dit deden we via de keuzebox 'volume increase' onder de tab 'Technical'. We selecteerden de minst strenge optie 'This week 10% more then last week' omdat we uiteindelijk maar 8 kandidaten meer hadden. Door deze laatste filter vielen er nog twee aandelen uit de boot en hielden we een select aandelenlijstje over van slechts 6 kandidaat-setups waarbij de uiteindelijke selectie manueel gebeurde op basis van wat de grafiek ons toont.


De stockscreenerinstellingen die tot deze 6 kandidaten hebben geleid vindt u hier terug.

____________________________________________________________________________________________________

Wie nog niet vertrouwd is met onze manier van selectie en opvolging raden we ten stelligste aan dit artikel met de basisuitleg te lezen over onze positie-adviezen.

_____________________________________________________________________________________________________________________


GBL weekgrafiek
GBL daggrafiek
Setup

Ticker : GBLB.BR Buystop markt @ 81.21 met Limiet @ 81.29 Stoploss markt @ 77.44 Aantal aandelen : 133 Order geldig vanaf maandag 30 januari 2017 tot tegenbericht

Verdere info en opvolging

Van zodra de instapprijs is bereikt worden de geselecteerde aandelen verder opgevolgd via een virtuele online port. Inzage in de port is echter exclusief voorbehouden voor ChartMill abonnees met een jaarabonnement. Zij worden eveneens op de hoogte gehouden van alle eventuele wijzigingen, uiteraard voorbeurs.

Als gratis gebruiker ontvangt u wel de basissetups zonder de verdere updates nopens de geselecteerde aandelen en zonder inzage in de online virtuele port. Uitbreidingen op bestaande posities zijn evenmin zichtbaar. Belangrijk! Hoeveel aandelen u in port neemt is afhankelijk van uw eigen risicoprofiel. We adviseren echter om nooit meer dan 1/4 van uw beschikbare kapitaal te investeren in één positie. Verder verdient het aanbeveling het risicopercentage te beperken tot maximum twee procent per individuele positie (dit is het totale verlies dat u zou oplopen indien het aanvankelijke stoplosslevel wordt geraakt).


De Position Sizing Tool is wat dat betreft een handig instrument om uw risico perfect af te bakenen naar uw eigen behoeften! Op al onze services en diensten is onze Disclaimer van toepassing, te lezen door op deze link te klikken.


Met vragen of opmerkingen over deze setups kan u terecht op onze contactpagina. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team
#stockscreener #GroupeBruxellesLambert

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square