Positie-adviezen 1 t.e.m. 4 - BE/NL

“Europese economie zet spurtje in” kopte De Tijd op 04 januari, althans dat blijkt uit de maandelijkse rondvraag van het onderzoeksbureau Markit bij 5000 ondernemingen. Het rapport met de ‘Key findings’ daaromtrent kan u hier integraal raadplegen.


Het indexcijfer dat Markit daarover publiceert heet de Markit Eurozone PMI© Composite Output Index. Een cijfer dat uitkomt boven de 50 wijst op een hogere bedrijfsactiviteit. Het meest recente cijfer bedraagt 54.4 wat de hoogste notering is sinds midden 2011. Een mooie basis om in 2017 - naast onze reeds bestaande US-port - te starten met een aantal Belgische en Nederlandse positie-adviezen. Wie nog niet vertrouwd is met onze manier van selectie en opvolging raden we ten stelligste aan dit artikel met de basisuitleg te lezen over wat deze extra service exact inhoudt. We haalden dus de Belgische en Nederlandse bedrijven door de ChartMill-molen en kwamen tot de volgende technische selectie van bedrijven die ons de moeite lijken om een eerste longpositie trachten in te nemen. Onder elke setup van de hieronder besproken aandelen vindt u de rechtstreeks link die de filterinstellingen toont waarmee we uiteindelijk tot elk van deze kandidaten zijn gekomen. Opgelet, dit zijn de resultaten na afgelopen vrijdag 06 januari 2017, na de beursdag maandag kan de selectie er natuurlijk helemaal anders uitzien. U kan wel via de tab 'Historical Date' in de stockscreener een datum in het verleden kiezen en daarop de filterinstellingen toepassen om zo een eerdere selectie opnieuw op te roepen.


Econocom (BE)

Setup

Ticker : ECONB.BR Buystop markt @ 14.53 met Limiet @ 14.70 Stoploss markt @ 12.92 Aantal aandelen : 310 Order geldig vanaf maandag 09 januari 2017 tot tegenbericht

Screeninstellingen in ChartMillABN Amro (NL)

Setup

Ticker : ABN.AS Buystop markt @ 22.36 met Limiet @ 22.50 Stoploss markt @ 20.48 Aantal aandelen : 265 Order geldig vanaf maandag 09 januari 2017 tot tegenbericht

Screeninstellingen in ChartMillDSM Koninklijke (NL)

Setup

Ticker : DSM.AS Buystop markt @ 59.44 met Limiet @ 59.59 Stoploss markt @ 55.92 Aantal aandelen : 142 Order geldig vanaf maandag 09 januari 2017 tot tegenbericht

Screeninstellingen in ChartMillEuronav (BE)

Setup

Ticker : EURN.BR Buystop markt @ 8.23 met Limiet @ 8.35 Stoploss markt @ 6.94 Aantal aandelen : 387 Order geldig vanaf maandag 09 januari 2017 tot tegenbericht

Screeninstellingen in ChartMillVerdere info en opvolging

Van zodra de instapprijs is bereikt worden de geselecteerde aandelen verder opgevolgd via een virtuele online port. Inzage in de port is echter exclusief voorbehouden voor ChartMill abonnees met een jaarabonnement. Zij worden eveneens op de hoogte gehouden van alle eventuele wijzigingen, uiteraard voorbeurs.

Als gratis gebruiker ontvangt u de basissetups zoals hier weergegeven zonder de verdere updates nopens de geselecteerde aandelen en zonder inzage in de online virtuele port. Belangrijk! Hoeveel aandelen u in port neemt is afhankelijk van uw eigen risicoprofiel. We adviseren echter om nooit meer dan 1/4 van uw beschikbare kapitaal te investeren in één positie. Verder verdient het aanbeveling het risicopercentage te beperken tot maximum twee procent per individuele positie (dit is het totale verlies dat u zou oplopen indien het aanvankelijke stoplosslevel wordt geraakt).


De Position Sizing Tool is wat dat betreft een handig instrument om uw risico perfect af te bakenen naar uw eigen behoeften! Op al onze services en diensten is onze Disclaimer van toepassing, te lezen door op deze link te klikken.


Met vragen of opmerkingen over deze setups kan u terecht op onze contactpagina. Met vriendelijke groeten, Het ChartMill Team
#econocom #euronav #abnamro #DsmKoninklijke #stockscreener

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square