Caterpillar (CAT) technisch koopmoment in uptrend


Over Caterpillar is er de laatste dagen al héél wat inkt gevloeid en ook wijzelf hebben onze bedenkingen bij de manier waarop 'dit spel gespeeld wordt'. Uiteindelijk vallen er 2200 rechtstreekse ontslagen. Houden we ook rekening met de onzekere toekomst over het personeel van de toeleveringsbedrijven dan loopt het aantal ontslagen volgens de eerste prognoses al op tot meer dan 8000. Reden van de sluiting : de site in Charleroi is te duur, punt ander lijn. Naast het overleg tussen de regering en de plaatselijke directie was er ook een vergadering gepland met de Amerikanen.... Die hebben simpelweg hun kat gestuurd. Dat deden ze waarschijnlijk niet toen ze aan de feestdis mochten aanschuiven om de overheidssubsidie in ontvangst te nemen!


Het is trouwens al te makkelijk om dan maar meteen met de vinger te wijzen naar het kapitalistisch model, dat is zoiets als het kind met het badwater weggooien. Hoe een bedrijf omgaat met z'n medewerkers hangt in de eerste plaats af van het management. Uiteraard moet een gezond bedrijf winst maken en zullen er soms harde beslissingen moeten worden genomen. Maar een internationaal bedrijf als Caterpillar dat bij z'n laatste resultaten een winst van 2.1 miljard dollar bekend maakt en het dividend voor de aandeelhouders verhoogd met 10% kan moeilijk beweren 'dat ze met de rug tegen de muur stonden'.


Dit gezegd zijnde... Bij ChartMill baseren we ons voor de volle 100% op technische analyse. Het enige wat wij hoeven te weten over het bedrijf is zijn tickercode. Management, kerncijfers en dergelijke meer zijn van geen tel bij het zoeken naar opportuniteiten. In die zin is CAT na de voorbije week een technische koopkandidaat.

Op de grafiek hierboven ziet u de 20, 30 en 50 EMA afgebeeld, de koers heeft afgelopen donderdag een doji-candle gevormd waarbij intraday de 50EMA werd aangetikt. De horizontale rood/groene lijn toont ons mooi waar het huidige evenwicht zich schuilhoudt. Voorafgaand aan de uitbraak in de tweede helft van augustus betekende dat level een serieus weerstandsniveau. Na de uitbraak zien we momenteel een terugval waarbij het prijsniveau op de horizontale rood/groene lijn een tweede maal wordt getest als steun. Bovendien vormen de laatste drie candles een omkeringspatroon. De koopsetup is geldig van zodra de high van de meest recente candle wordt uitgenomen.


De afstand tot de stoploss is in sterke mate afhankelijk van de beleggingshorizon. Voor wie echt kort op de bal speelt kan de stoploss net onder het 80-dollar niveau. Wie de prijs graag iets meer bewegingsruimte geeft kan dit verlagen tot onder het 78-dollar level. Eerste logische target ligt ter hoogte van de huidige high (+/- 85 dollar). Dat niveau kan trouwens perfect worden gebruikt om bij uitbraak de bestaande positie te vergroten.


Het ChartMill Team#TA #swingtrading

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square