Trading update NVIDIA


Op datum van 28 juni wezen we op een technische koopmogelijkheid bij Nvidia Corporation (ticker : NVDA). Het artikel kan u via deze link nog eens nalezen. Intussen zijn we twee maanden verder en bekijken we de huidige stand van zaken.


Het bedrijf - wereldleider op gebied van grafische videokaarten - maakte kwartaalresultaten bekend op datum van 11 augustus 2016 en die werden positief onthaald, temeer omdat Nvidia verwacht dat de cijfers voor het derde kwartaal een stuk beter zullen zijn dan de verwachtingen van analisten. Het meest recente resultatenrapport kan u hier lezen.


Op onderstaande daggrafiek tonen we u waarom we dit pareltje opnieuw onder het vergrootglas plaatsen. Het groene cirkeltje refereert naar de datum waarop we het technische koopmoment hebben gespot (en het artikel schreven met de reden waarom). Sindsdien is de prijs met meer dan 33% gestegen. De laatste sterke ééndagsstijging dateert van 12 augustus (+5.59% aangegeven met blauwe rechthoek) nadat de kwartaalresultaten een dag eerder nabeurs werden vrijgegeven. De goeie resultaten zijn als het ware de kers op de taart van deze ticker die we twee maanden eerder reeds spotten met behulp van onze ChartMill Stockscreener.

Zolang de trend intact is zijn dergelijke priceranges gezonde pauzes in een opgaande trend en gaan we dus ook uit van een verdere stijging. Dat betekent echter niet dat gerealiseerde winst niet beschermd kan/mag worden. Een stoploss kan nu bijvoorbeeld onder de opgaande 30EMA worden geplaatst (rode lijn).


Maar ook een positie-uitbreiding ligt binnen de mogelijkheden. Van zodra er sprake is van een nieuwe uitbraak naar boven toe kan er een nieuw buystoporder worden geplaatst iets boven de uitbraakcandle waarbij de stoploss voor de nieuwe bijkomende positie (samen met de stoploss voor de eerste positie) net onder de huidige range kan worden geplaatst.


Het ChartMill Team

#trend #TA #FA

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square