Eurocommercial - fundamentele, technische en dividendhoogvlieger!


Eurocommercial properties, een vastgoedmaatschappij met een portefeuille aan shoppingcentra in Frankrijk, Italië en Zweden ter waarde van 3.5 miljard euro maakte afgelopen vrijdag meer dan behoorlijke kwartaalresultaten bekend (het volledige engelstalige rapport kan u via deze link downloaden).


Het bedrijf zelf sprak van één van de beste prestaties in de afgelopen 25 jaar. Het boekte een direct beleggingsresultaat van 102,8 miljoen euro, wat bijna 18 procent meer is dan een jaar eerder. Een aantal overnames en de lagere rente-uitgaven hebben de resultaten een flinke boost gegeven. Verder kan Eurocommercial uitpakken met een zeer lage leegstandsgraad van minder dan 1%.


Ook de dividendliefhebbers kunnen opnieuw in de handen klappen. Het aandeel wordt voor de 25ste keer op rij verhoogd en zal 2.05 euro per aandeel bedragen. Dit komt neer op een verhoging van 3.5%. t.o.v. vorig jaar. Het aandeel gaat ex-dividend op 03 november 2016.

De prijsgrafiek hieronder stemt ons evenzeer positief. De koers van Eurocommercial tikte vrijdagavond af op +2% en die stijging onder verhoogd volume heeft er toe geleid dat de koers uit een eerdere horizontale tradingrange is gebroken. Eerste technische koersdoel ligt rond de 43.40 (ongeveer 7% hoger dan de huidige slotkoers). Als bovendien de 44.50 met overtuiging kan worden uitgenomen dan is ook onmiddellijk het langetermijnplaatje ineens een stuk rooskleuriger.

De fundamentele en technische elementen in overweging genomen lijkt ons dit een zeer aantrekkelijk aandeel om een positie in op te bouwen. Met een buystoplimit order bijvoorbeeld aan 40.77 (limit @ 41.01). De swingtradingstop zouden we net onder de 39 plaatsen. Is het vooral de bedoeling hier voor langere termijn aan boord te blijven dan is een meer behouden initiële stoploss iets onder de 36 eerder aan de orde.


Bottom line, of u nu eerder een fundamentele dan wel technische belegger bent, dit bedrijf is absoluut het overwegen waard om in uw persoonlijke portefeuille op te nemen.


Het ChartMill Team


Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square