Rexel : bodempatroon afgerond

Rexel, genoteerd op de Parijse beurs en actief in electrische componenten/uitrusting maakte op 29 juli 2016 zijn tweede kwartaalresultaten bekend. Het aandeel was in de aanloop naar de resultaten al mooi gestegen. De cijfers werden positief onthaald door beleggers en het aandeel stijgt verder door.


Maar niet alleen fundamenteel zit het snor, ook op technisch vlak zijn er elementen die erop wijzen dat er nog opwaarts koerspotentieel is op lange termijn.


Op de weekgrafiek hieronder ziet u wat we bedoelen. Een omgekeerd kop-schouderpatroon waaruit de koers momenteel opwaarts uitbreekt. De ChartMill Trendindicator (groen-rode lijn op de prijsgrafiek) die sinds een aantal weken opnieuw groen kleurt. Technische elementen die wijzen op een trendommekeer.

Klik hier voor een grotere live weekgrafiek

Op de daggrafiek is de uitbraak een stuk beter zichtbaar alsook het verhoogde volume tijdens de laatste twee handelsdagen wat gisteren resulteerde in een pocket pivot.

Klik hier voor een grotere live daggrafiek


Wat ons betreft is Rexel een koopwaardige kandidaat vanaf 14.30 euro, het technische patroon op de langetermijn weekgrafiek suggereert een technische trendswitch van short naar long. Een stoploss net onder de 13 euro lijkt een aanvaard compromis tussen enerzijds voldoende bewegingsruimte en anderzijds het beschermen van geïnvesteerd kapitaal.


Sterke setups vinden met ChartMill


Bovenstaande setup hebben we gespot met een simpele filter in ChartMill. We selecteerden enkel Europese aandelen boven de 10 euro die een gemiddeld handelsvolume hebben van meer dan 1miljoen stuks en die gisteren een toename in volume lieten zien (pocket pivot, uitleg via deze link). Dit gaf ons welgeteld 1 resultaat. Een rechtstreekse link naar het filter vind je hier!


Nog niet geregistreerd? Maak nu een account aan en maak GRATIS gebruik van ChartMill. Meer info kan je vinden op onze Nederlandstalige ChartMill portaalsite.


ChartMill.Net


Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square