Swing tradings setups 28 juni : stand van zaken.


In deze en deze blogposts van 28 juni ll. vestigden we de aandacht op een aantal interessante tickers die ons waren opgevallen als potentiële swingtradingsetups in de toenmalige marktomstandigheden. Intussen zijn we een weekje verder en komen we even terug op diezelfde tickers. Reden daartoe zijn een aantal reacties die we kregen met de vraag hoe het nu verder moet met eventuele nog openstaande posities.


Laten we er eerst even opnieuw de up-to-date grafieken bij nemen. Gemakkelijkheidshalve hebben we op de charts aangeduid op welk moment we de tickers als 'koopwaardig' zagen (datum van de beide artikels was 28 juni).


Nvidia (NVDA)

De blauwe balk is de handelssesie van 28 juni waarna een geldige 'setup day' tot stand was gekomen. De strategie houdt dan in dat de volgende handelsdag een kooporder kan worden geplaatst dat van kracht wordt van zodra de high van de 'setup day' wordt uitgenomen. Eerste mentale target is dan de voorgaande high op 47,1 (horizontale lijn). De koers staat ondertussen al flink hoger. Uit de ontvangen reacties weten we dat een aantal lezers hier zouden opteren om de gerealiseerde winst van tafel te nemen. Op zich hoeft dat absoluut geen verkeerde beslissing te zijn maar zelf hanteren we een andere aanpak. Later in dit artikel hierover meer...


Energy Select Sector SPDR (XLE) - ETF

Op bovenstaande grafiek valt op dat de koers op 29 juni opende met een 'gap up'. Geen probleem in dit geval omdat de koers vervolgens mooi hoger gaat maar het is tevens wel een schoolvoorbeeld waarom het absoluut noodzakelijk is een voldoende professioneel platform te gebruiken waarop geavanceerde orders mogelijk zijn. We hebben het hier over een 'buy stop limit order' (meer info via dit artikel). Met name het kunnen instellen van een limietprijs is belangrijk zodat u niet plotseling wordt geconfronteerd met een (te) dure aankoopprijs. Waarschijnlijk had een dergelijk order er in dit geval ervoor gezorgd dat we geen positie hadden geopend. We zien wel dat de koers in de loop van de week opnieuw wat daalde waardoor een instap alsnog mogelijk was geweest. De eerste target werd hier nog niet bereikt.


Callon Pete (CPE)

Zuivere entry ook bij de ticker CPE na de 'setup day' gemarkeerd in de blauwe balk. De prijs evolueert momenteel wat zijwaarts, de eerste target (+/- 12,5) werd nog niet bereikt.


BWX Technologies (BWX)


BWX vertoont een gelijkaardig patroon als de XLE etf eerder in dit artikel besproken. Een prijs die opent met een duidelijke 'gap up' na de 'setup day', twee sterke stijgingsdagen om vervolgens wat terug te vallen. Toch lijkt de koers nu op weg naar de bestaande high rond 36,5.


Charter Communications Inc. (CHTR)


Net zoals NVDA ééntje die zo uit het boekje kan komen. Een sterke stijging na de 'setup day' op 28 juni en een eerste hapering ter hoogte van de bestaande high op 230. Uiteindelijk deed de effectieve break van het weerstandslevel zich voor op 7 juli met een bevestiging op 08 juli.


En nu?

Ik schreef het al, ik gebruik zelf geen targetprijs om de winst te verzilveren. Maar dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Zelf probeer ik elke positie zo lang als mogelijk in port te houden, typisch voor een trendstrategie. Keerzijde is dat ik op regelmatige basis gerealiseerde winsten zie verdwijnen als sneeuw voor de zon en dat is mentaal niet voor iedereen haalbaar. Ook typisch, gemiddeld sluit ik ongeveer 65 tot 75% van de aangegane posities met verlies of hoogstens breakeven. Het succes zit echter in het feit dat de eerder zeldzame winnaars voldoende groot zijn om de gerealiseerde verliezen meer dan goed te maken. De strategie vereist trouwens ook dat je - om dergelijke grote winsten te kunnen realiseren - winstposities van zodra mogelijk uitbreidt (bijvoorbeeld bij een nieuwe hogere uitbraak).


Lees daarover trouwens ook de verschillende artikels van collega Dirk in 'De Standaard' (categorie 'beursexperts') rond het Belgische Bekaert. Dit verscheen op de technische radar op datum van 04 maart 2016. Een eerste vervolgartikel verscheen op 15 april 2016 en een laatste artikel kon u lezen op 11 juni 2016.


Het zo lang mogelijk in port houden wint trouwens nog aan belang sinds de invoering van de Belgische speculatietaks. Ok, er zijn alternatieven in de vorm van CFD's of ETF's (zoals de ticker XLE hierboven in het artikel) maar het is een zware streep door de rekening van de pure aandelenbelegger.


Terug naar de bovenstaande posities. Voor wat betreft NVDA en CHTR is het simpel. Daar zou ik de stoploss na deze week op breakeven plaatsen. Indien ik de drie overige posities in port zou hebben zou de stoploss daar nog op het initiële niveau blijven. Ik gebruik voor het trademanagement trouwens de weekgrafieken waardoor ik slechts één keer per week de stoplosses eventueel hoef aan te passen.


Tot slot nog vermelden dat het vinden van dergelijke setups een stuk eenvoudiger is met onze stockscreener ChartMill. Bekijk anders eens rustig deze link waarop u alle gebruikte filterinstellingen kan zien om soortgelijke tradingsetups te spotten. Indien u ingelogd bent kan u de filterinstellingen makkelijk opslaan (zie hoe in dit filmpje) zodat u dagelijks beschikt over nieuwe interessante kandidaten. Wenst u ChartMill zonder enige beperking en reclamevrij te gebruiken? Klik hier voor onze verschillende abonnementsvormen.


Het ChartMill Team


Disclaimer : De auteur gebruikt de hierboven beschreven strategie voor zijn persoonlijke port maar heeft op het ogenblik van dit schrijven geen enkele positie dewelke vermeld zijn in het bovenstaande artikel.


Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square