Update voorbeeldposities ChartMill.net

Zoals u wellicht al weet (of nog niet) houden we voor betalende ChartMill abonnees ook een ficitieve realtime voorbeeldportefeuille bij. Deze is gebaseerd op technische analyse en focust zich op de lange termijn. Met de port willen we louter de mogelijkheden van de technische stockscreener ChartMill.com in de verf zetten. Het is geenszins de bedoeling beleggingsadvies te geven voor de aandelen die we in de voorbeeldport aanhalen. Dat is trouwens ook de reden dat we spreken over een fictieve port. De auteur heeft op het ogenblik van schrijven nooit zelf posities in de besproken aandelen. Het is wel zo dat de gebruikte strategie (technische analyse met sterke focus op risicobeheersing en de daaraan gekoppelde positiegrootte) volledig in lijn ligt met onze individuele aanpak.


Om u enig inzicht te geven in hoe zo een wekelijkse update er uit ziet geven we hieronder de meest recente versie weer, daterend van zondag 03 juli 2016.


Indien u deze updates elke week wenst te ontvangen volstaat het om in te schrijven op een ChartMill jaarabonnement. Hiermee kan u onbeperkt gebruik maken van onze technische screener en krijgt u er de wekelijkse updates van onze voorbeeldport gratis bij.


"Update 03/07/2016

Dat markten onvoorspelbaar kunnen reageren, daar hebben we de afgelopen week opnieuw eens een fijn voorbeeld van gezien! Vooral het grote verschil tussen de EU en US beursresultaten zijn toch wel opmerkelijk te noemen. Europa tracht wat te herstellen van de Brexitstorm en weet welliswaar op weekbasis in het groen te eindigen, toch zien we dat wat betreft de lange termijn de trend de Europese indices nog steeds negatief ogen als we de ChartMill Trend Indicator als overlay op de grafiek plaatsen. Een compleet ander beeld voor wat betreft Amerika dat zijn beste beursweek kent sinds begin 2016! Het lijkt er op dat de aanval is ingezet op een nieuwe All Time High. Zelfs de IWM etf (Russel 2000) lijkt een einde te willen maken aan z'n downtrend, een slot boven de 120 zou daarvan de definitieve trendommekeer inluiden. Even terug over die onvoorspelbaarheid. Traditioneel/fundamenteel wordt de focus op goud en zilver gelegd als 'veilig alternatief' voor afbrokkelende aandelenmarkten. Maar als we momenteel de evolutie van de zilver- en goud-etf (PSLV en GLD) bekijken en we leggen dat naast de ongemeen sterke prestatie van de US-markten dan schort er toch iets met die traditionele inzichten? Ok, de Europese indices ogen een stuk minder aantrekkelijk dan de Amerikaanse maar zit de schrik er werkelijk dan zo hard in dat er in dergelijke mate massaal wordt ingestapt in goud en zilver? In de voorbeeldportefeuille waarvan u elke week deze update ontvangt zijn we reeds de eerste keer ingestapt in PSLV op datum van 06 maart 2016 (positie-advies 12), zijnde onze eerste testpositie. Die werd op datum van 28 april 2016 (positie-advies 12bis) sterk uitgebreid. Neen, noch de eerste of tweede positie waren gestoeld op de vrees dat de aandelenmarkten de dieperik in zouden gaan. Ze werden louter ingenomen omdat we technisch interessante koopmomenten hadden gespot en daar na de eerste positie ook bevestiging van hadden gekregen. De echte kers op de taart is uiteraard dat ook onze overige nog openstaande positievoorbeelden (enkel long US) het momenteel zeer goed doen. En waarom denkt u dat we enkel US-posities in port hebben? Simpel, omdat de grafieken ons al enige tijd geleden vertelden dat Europa er technisch negatief uitzag. We hadden zelfs in het begin van het jaar een paar mooie shortposities opgebouwd waar we spijtig genoeg door een sterk herstel in de eerste maanden overal werden uitgestopt (welliswaar met kleine verliezen). Achteraf beschouwd was het misschien beter geweest dat we de initiële stops iets minder agressief hadden bijgesteld maar dat zijn vijgen na Pasen. Veiligheid blijft onze voornaamste bekommernis en dat bij een trendstrategie gemiddeld genomen 3 van de 4 posities met verlies of breakeven wordt afgesloten moeten we er nu éénmaal bijnemen. Ondanks de verhoogde nervositeit houden we vast aan onze aanpak. Week na week bekijken we met onze eenvoudige technische bril de weekgrafieken en zien we wel wat de markt voor ons in petto heeft.

Openstaande positie-adviezen

Positie-advies 10 (CWT) - stoploss wijzigt naar 27.58 Positie-advies 11 (DOC) - stoploss blijft ongewijzigd op 18.22 Positie-advies 12 (PSLV) - stoploss wijzigt naar 6.32 Positie-advies 12bis (PSLV) - stoploss wijzigt naar 6.32 Positie-advies 13 (SRC) - stoploss wijzigt naar 11.18 Positie-advies 13bis (SRC) - stoploss wijzigt naar 11.18 Positie-advies 14 (XLE) - stoploss blijft ongewijzigd op 62.88 > Grafieken van onze openstaande posities via deze link.

Het ChartMill Team

#trend #TA #positionsizing

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square