SHORT-kans Activision Blizzard (ATVI)

Activision Blizzard (Bij de World of Warcraft-fans zal er ongetwijfeld een belletje rinkelen...) vertoont op zowel de week- als daggrafiek elementen die een low-risk shortsetup verantwoorden. Het aandeel noteert op de NYSE en er is een CFD beschikbaar voor wie kortetermijn handelt.

De weekgrafiek

ATVI noteerde eind december 2015 nog net onder de 40$ maar ging zwaar onderuit met een absolute low in de week van 8 februari op 26,50 of een daling van bijna 34%... De afgelopen twee weken herstelde de koers zich maar het volume bleef ondermaats. Het huidige koersniveau noteert in de onmiddellijke omgeving van de dalende ChartMill Trend Indicator (roodgroene gemiddeldelijn), tevens het level van de downbreak een goeie maand geleden. Tot nader order blijft de weekgrafiek een nieuwe bearish downtrend vertonen en daar komt pas verandering in wanneer de koers op weekbasis kan afsluiten boven deze dalende gemiddeldelijn en die zelf ook opnieuw groen kleurt. Tot zolang dat niet gebeurt blijven we bearish en zijn we enkel geïnteresseerd in shortsetups.


Over naar de daggrafiek

Ingezoomd op de daggrafiek is het beeld een pak duidelijker. De upswing heeft de prijs ook hier tot tegen de ChartMill Trend Indicator gebracht en de vroegere steun heeft er vorige week donderdag en vrijdag ervoor gezorgd dat de prijsstijging werd gestopt.


Shortsetup

Deze setup kan op twee manier worden bespeeld. We geven de agressieve en iets minder agressieve versie hieronder weer.


Agressief

Shortentry sellstop limit* @ 31,48 (met limiet @ 31,40) met een korte stoploss die net boven de voorlaatste candle in bovenstaande grafiek ligt (@ 32,66). Met een target ingesteld op de huidige low van de downmove (@ 26,50) geeft dit een risk/reward van 1/4,2 wat zeer goed is. Het risico zit hier uiteraard in de zeer agressieve stoploss.


Minder agressief

Shortentry sellstop limit @ 31,48 (met limiet @ 31,40) met een stoploss die boven de huidige weerstandszone ligt @ 33,52. Met dezelfde target ligt de risk/reward verhouding hier op een meer behouden 1/2,4. Ook nog meer dan goed genoeg en met een iets grotere marge mocht de koers de huidige weerstand nog willen testen aan de bovenzijde.


* een sellstop limit order houdt in dat we pas in de markt gaan als de prijs een vooraf gedefinieerd level bereikt (de 'stop') met daaraan gekoppeld ook nog eens een limietprijs. Voor bovenstaande setup houdt dit dus in dat we pas short in de markt gaan als de koers effectief daalt tot 31,48 waarbij we maximaal tegen 31,40 willen short gaan. Opent de de koers dus met een gap down aan bijvoorbeeld 31,15 dan zal het order NIET uitgevoerd worden!


Het ChartMill Team


De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in het hierboven vermelde financieel produkt.

© 2016 ChartMill


#CFDdaytrading #daytrading #TA #swingtrading

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square