Swingtrading kandidaten vinden met ChartmillEen swingtrader is iemand die op relatief korte termijn handelt en stukken gemiddeld genomen een aantal dagen tot weken in port houdt. Een actieve strategie dus maar - in tegenstelling tot bijvoorbeeld een daytrader - worden openstaande posities wel degelijk mee overnight genomen. Hou daar vooral rekening mee bij het bepalen van de positiegrootte en het daaraan gekoppelde risico!


Tot voor kort kon u dit perfect doen met reguliere aandelen maar sinds de speculatietaks van kracht is lopen de kosten te hoog op. Gelukkig is er voor de swingtrader meer dan één waardig alternatief. Er kan namelijk worden geopteerd voor CFD's of ETF's. Beide afgeleide produkten zijn namelijk (voorlopig?) niet onderhevig aan de beurstaks.


In ChartMill kan u voor wat betreft de CFD's gewoon terecht bij de aandelen vermits de koers van de CFD exact hetzelfde verloopt als in het aandeel.


Er zijn meerdere vormen om het swingtraden te beoefenen maar in dit artikel hebben we gekozen voor de manier die naar onze mening de beste kans op slagen heeft. U tracht long te gaan bij een tijdelijke dip in een duidelijke opgaande trend. Of u tracht short te gaan bij een tijdelijke heropleving in een duidelijke neerwaartse trend.


Hoe u voor deze strategie de beste kandiaten opspoort met behulp van Chartmill wordt u getoond in deze video.


Voor een overzicht van al onze instructievideo's (o.a. het aanleggen van watchlists in ChartMill) kan u terecht op deze pagina.


We herhalen nogmaals dat selectie slechts één stukje van de taart is. Zorg er ook voor dat u voldoende aandacht schenkt aan de ingenomen positiegrootte en het openstaande risico. Maak dus gebruik van de position sizing tool en ga met een gerust hart slapen, ook met openstaande posities!


Het ChartMill Team

#ETF #CFD #swingtrading

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square