Supersnel en eenvoudig de trend van een aandeel bepalen? De Chartmill Trend Indicator!

De Chartmill Trend Indicator werd in het leven geroepen om op een vlugge en eenvoudige manier de trend waarin een aandeel zich bevindt, visueel weer te geven onder een prijsgrafiek. De interpretatie ervan is kinderlijk simpel. Groen is bullish, rood is bearish en een grijs lijntje zonder bar is neutraal. Simpel toch?


In de grafiek hieronder ziet u de toepassing ervan : Zoals bij elke trendindicator werkt deze zeer goed in een markt waarbij de bewegingen uitgesproken bullish of bearish zijn. Dus ook deze indicator zal valse signalen geven indien we geconfronteerd worden met zijwaartse markten, deze kan dus nooit alleen worden gebruikt om op basis van de gegenereerde groene of rode bars blind long of short te gaan! Maar bij het identificeren van potentiële kantelpunten is deze indicator zeker een meerwaarde en kan hij zowel een eerste indicatie of bevestigende rol spelen. Samen met bijvoorbeeld specifieke koerspatronen, opvallende wijzigingen in volume, doorbreken van duidelijke steun- of weerstandslijnen is deze tool een waardevol technisch instrument om lowrisk setups te ontdekken!

Zoals u merkt zal de indicator niet bij de eerste de beste tussentijdse daling uitgaan van een complete trendwijziging. In de opgaande trend op de grafiek die loopt van februari 2013 tot februari 2015 hebben we welgeteld 3 periodes gehad waarin de markt consollideerde en de indicator aangaf dat er eerder sprake was van een neutraal speelveld (grijze horizontale streepjes tussen de groene bars). Dergelijke periodes en indicaties zijn vooral nuttig bij het aanpassen van de stoploss bij openstaande posities in het aandeel om een groter deel van de tot dan virtuele winst vast te klikken.


Zelf gebruiken we de indicator voornamelijk op de weekgrafieken van de EU- en US-indices in onze marktupdates om zodoende het langetermijnbeeld van de brede markt te bepalen. Deze Chartmill Trend Indicator is daarvoor niet de enige tool maar neemt zeker en vast één van de hoofdrollen waar.


Het Chartmill Team

#trend

Recent Blogartikelen
Blogarchief
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square