FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen die handelen over het gebruik van Chartmill. Mocht u alsnog een vraag hebben die niet aan bod komt aarzel dan niet om ons te contacteren. 

 
 
Wat is ChartMill?

ChartMill is een online programma waarmee je reeds meer dan 20.000 aandelen wereldwijd  technisch en voor sommige markten ook fundamenteel kan screenen. Met een dergelijke screener is het bijvoorbeeld mogelijk om aan de hand van specifieke kenmerken (minimumprijs, gemiddeld handelsvolume, enkel aandelen die vandaag meer dan 2% gestegen zijn, k/w verhoudingen, dividendrendementen....) een lijst van aandelen samen te stellen volgens de eigen ingestelde parameters.  ChartMill is echter nog veel meer, zo is er een ingebouwde position sizing tool en een volautomatische analysetool. Aandelenlijstjes kunnen opgeslagen worden voor later gebruik of opvolging. Het programma zorgt in de eerste plaats voor tijdsbesparing bij het zoeken naar de meest kwalitatieve setups en bij het beheren van openstaande posities maar is daarnaast ook een handig instrument om de positiegrootte en het daaraan gekoppelde risico te finetunen. Hiermee is ChartMill uniek in zijn soort! 

 
 
Wat is het verschil tussen de gratis en betalende versie van ChartMill?

We hebben ervoor gekozen om qua functionaliteit geen onderscheid te maken tussen al dan niet betalende gebruikers, een afgezwakte versie van ChartMill strookt namelijk niet met onze visie om een performante tool te ontwikkelen. We houden wel rekening met de intensiteit van het gebruik, dat lijkt ons een veel eerlijker onderscheid. Iedere ingelogde gebruiker beschikt over een zeker aantal credits dat maandelijks automatisch wordt aangevuld. Voor sporadisch gebruik is dit ruimschoots voldoende. Wie echter ChartMill dagdagelijks frequent gebruikt in z'n workflow en bijvoorbeeld verschillende watchlists aanmaakt en volgt zal niet voldoende hebben aan de gratis credits. Hiervoor hebben we verschillende opties voorzien waarover u hier meer kan lezen. Logischerwijze is een jaarabonnement de meest voordelige optie bij frequent gebruik!  Bovendien bent u bij het jaarabonnement verlost van de reclamebanner op de site. 

 
 
Is er een handleiding beschikbaar voor ChartMill of bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding? 

Op deze website is er een aparte pagina beschikbaar waarin u meerdere instructievideo's in het Nederlands vindt die u op weg helpen om ChartMill optimaal te kunnen gebruiken. Ook in de stockscreener zelf vindt u via de tab 'documentation' tal van Engelstalige artikelen om met ChartMill vlug aan de slag te kunnen gaan. ChartMill kan in eerste instantie wat overweldigend overkomen maar u zal vlug merken dat dat nergens voor nodig is en vergeet niet, 'oefening baart kunst'! 

 

Specifieke opleidingen worden niet aangeboden. Hebt u echter als beleggingsclub interesse in een presentatie, aarzel dan niet ons te contacteren via de contactpagina! We bekijken samen met u wat mogelijk is.

 

 

 
 
Welke markten kunnen worden gescreend met ChartMill? 

Momenteel worden meer dan 21.000 aandelen dagelijks opgevolgd in volgende markten : 

- US

- Canada

- London

- Euronext (inclusief Duitsland)